Menu

De zomervakantie staat voor de deur. Een tijd waarin je elkaar als gezin wat vaker ziet en misschien zelfs samen op vakantie gaat. We hebben zes tips om in de zomermaanden samen met je gezin tijd te nemen voor God.

1. Ga met elkaar in gesprek
Wij hebben een lijst met verrassende vragen voor je verzameld. Leuk om elke dag een vraag uit te kiezen en met je gezin te bespreken. Download de vragen, print en knip ze uit. Stop de kaartjes vervolgens in een pot en trek elke dag een vraag om te bespreken.

2. Op reis met Jezus
Op reis met Jezus is een leuk dagboekje voor gezinnen op vakantie, geschreven door Janneke Burger. Lees over de reis van Jezus, over de mensen met wie Hij optrok en de wonderlijke dingen die Hij meemaakte. Praat er samen over door aan de hand van gespreksvragen. En teken, schrijf of plak je eigen vakantieavonturen ernaast. De teksten en opdrachten zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden.

3. Bezoek een kerk
Ben je op vakantie in het buitenland of thuis? Bezoek eens een andere kerk! Vaak zijn kerken geopend en kun je even rustig zitten of een kaarsje branden. Mooi om met je kinderen even stil te staan bij de gemeenschap die daar bij elkaar komt. Ook zij komen regelmatig bij elkaar om God te eren. Hoe zou het zijn om bij die gemeenschap te horen? Mooie kans om ook eens te praten over hoe jouw kinderen jullie eigen kerkgemeenschap ervaren.
Je kunt natuurlijk ook tijdens je vakantie naar kerkdienst. Wil je graag een dienst volgen in het Nederlands? Ga naar https://www.kerktijden.nl/buitenland/ voor kerken in de buurt van jouw vakantiebestemming.

4. Ga op kamp
Deze zomer zijn er weer honderden christelijke kinder-, tiener- en jongerenkampen in en om Nederland. Een kamp is niet alleen een plek waar jouw kind veel plezier beleeft, maar ze maken ook vrienden (vaak voor het leven) en leren samen veel over God en het volgen van Jezus. Veel kampen zitten al vol, maar er zijn er nog genoeg waar je kind nog kan aanhaken. En waarom alleen je kind op kamp sturen? Ga zelf mee als leiding. Leerzaam en een zomer die je niet snel zult vergeten. Eva zette vijftien christelijke kampen op een rij.

5. Ga naar een christelijke camping
Er zijn zowel in Nederland als in het buitenland heel wat christelijke campings. Net zo fijn als een gewone camping, maar vaak met nog een extra bezinningsprogramma. Ga naar de campingdienst, volg een Bijbelstudie of workshop of ga in gesprek met de camping pastor. Vaak hebben deze campings ook leuke kinder- en tienerprogramma’s waarin ze niet alleen heel veel plezier beleven, maar ook meer leren over God. www.betteld.nl https://beloofdelandvoorthuizen.nl https://www.beteruitvakantieparken.nl https://www.gezinsparken.nl

6. Vakantie Bijbelgids
Elk jaar brengt Arkmission de Bijbel Vakantiegids uit. Dit jaar is het thema ‘Met volle teugen!’. Drie weken lang het goede leven met God ontdekken: Hij leidt je naar grazige weiden, Hij geeft je levend water, Hij nodigt je uit om bij Hem te komen als je moe bent. Neem de Vakantiebijbelgids mee naar je vakantiebestemming óf lees hem thuis in je luie stoel! Een boekje vol overdenkingen vakantietips en meer. Lees samen de aangeboden Bijbelteksten en bespreek het met elkaar. Ook mooie overdenkingen voor bij je stille tijd. Want een opgebouwde vader of moeder is het beste voorbeeld die het kind kan hebben van hoe je leeft met God.

Namens het hele team van Jeugdwerk Steunpunt wens ik je een fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt