Menu

… ook in de kerk.

Meestal gaan we in de kerk met het jeugdwerk door tot Pasen.
Dan zwakken we af tot aan de zomerstop om in september met frisse moed en goede zin alles weer op te starten.
Meestal … maar dit jaar gaat het allemaal anders. Zoals alles anders gaat.

Opeens kwam er rigoureus een einde aan catechese, club, vereniging, pastoraat en alles.
Vooralsnog geen eindactiviteit, paaschallenge of -ontbijt. Geen ontmoetingen in real life en niet meer tussen de regels door iemand in de ogen of in het hart kunnen kijken – want dat gaat nu eenmaal zoveel lastiger via je beeldscherm…

Maar toch … ontroerd en met vreugde en ook een beetje trots zien we hoe jullie het allemaal oppakken! De programma’s die aangeboden worden en waar jullie mee aan de slag gaan, eigen initiatieven en prachtige ideeën. Te midden van de drukte of juist de stilte die je leven in gekomen is, zoeken veel van jullie naar wegen om met je jongeren in contact te blijven; tof!

Ik hoor ook van de worsteling van sommigen van jullie. Het is zo veel lastiger om contact te hebben, om je jeugdwerkers in beweging te krijgen … Jeugdwerk is immers niet alleen je activiteit, nee het gaat veel dieper en veel verder! En nu de werkvormen even niet meer werken, moet je op zoek naar andere manieren om je jongeren te bereiken. Maar doe het wel!

En als je hiermee zit; trek gerust aan de bel. Daar zijn we voor. Misschien helpt het je om even samen te sparren en verder te kijken.
Daarnaast zijn we een appgroep gestart met predikanten, jeugdouderlingen en iedereen die met kinderen en jongeren werkt om elkaar te bemoedigen, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Weet je welkom om aan te sluiten en geef je hiervoor op (info@jeugdwerksteunpunt.nl)!

En dan is het Pasen, het feest van de opstanding, leven en een nieuw begin.
Dat staat. Als een huis. Geen corona die daar wat aan kan veranderen!

Maar de omstandigheden zijn wel anders. Binnen blijven, je vrienden niet mogen zien. En hoeveel kinderen en jongeren hebben niet iemand die hen lief was verloren in deze crisis? Of zitten nog midden in de zorgen omdat er iemand ziek is? En de beelden van volle IC’s en stervende mensen komen ook bij hen via hun schermpjes keihard binnen!
Het lijkt allemaal zo haaks op de vreugde van Pasen te staan.

En toch … – en pas op voor dichtgetimmerde antwoorden (!) – juist met Pasen vieren we de overwinning op de dood. Midden in het leven en midden in de chaos staat een kruis, de steen voor het graf is weg. Jezus leeft! Er is weer hoop!

Ik stamel mee wat Paulus in Romeinen 8 schrijft. Lees het nog eens en leef het voor, juist aan je jongeren, juist nu. We kijken uit, reikhalzend, met hoop en verwachting. En niets maar dan ook niet kan ons scheiden van de liefde van Christus; die liefde die we op Golgotha recht in de ogen kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt