Menu

Eind van de maand is het Koningsdag. Dit jaar valt het op vrijdag, met daaropvolgend de meivakantie. Een ideaal moment om met je eigen groep in stijl de vakantie mee in te gaan. Of om je te presenteren als kerkelijk jeugdwerk op de vrijmarkt, een missionair moment. We geven je een paar speltips mee.

1. Blaasvoetbal

Benodigdheden: kantinetafel, rietjes, pingpongbal (+reserve), stevig papier (120gr), plakband en stopwatch (mobiel).
Voorbereiding: Maak van stroken papier een opstaande rand van 2 cm hoog rondom de tafel, met uitzondering voor twee doelen van 5cm breed.
Spelverloop: Twee spelers krijgen beiden een nieuw rietje, dat ze met één hand vast mogen houden. De andere hand moet op de rug. De spelleider legt het balletje in het midden van de tafel en dan mogen de spelers door te blazen proberen te scoren. De spelleider let erop dat het rietje niet (te veel) gebruikt wordt om de bal mee weg te duwen. De speler die het meest scoort wint.
Speeltijd: 5 minuten.

 

2. Handdoekenrace (alleen als je een gladde ondergrond hebt)
Benodigdheden: stevige badhanddoek, schilderstape en stopwatch (mobiel).
Voorbereiding: Zet met schilderstape twee lijnen uit op 5 meter afstand van elkaar als start- en stopstreep.
Spelverloop: Leg de handdoek voor de startlijn en laat de speler erop gaan zitten, met de voeten aan de voorrand van de handdoek en de billen op de achterrand. Start de tijd. De speler schuift nu eerst de billen naar voren (de handdoek vouwt zich op) en schuift dan de voeten naar voren (de handdoek vouwt zich uit). Door die bewegingen te herhalen gaat de speler naar voren. Handen mogen de grond niet raken. Als de handdoek helemaal over de stopstreep is, dan wordt de tijd stop gezet.
Speeltijd: Recordpoging.

3. Stapelen
Benodigdheden: Tafel, 20 wegwerp bekers (liefst karton +reserve), schilderstape en stopwatch (mobiel).
Voorbereiding: Beplak één beker rondom met één ring schilderstape en stapel alle bekers in elkaar met de beplakte beker als onderste
Spelverloop: Start de tijd. De speler moet de bovenste beker van de stapel onderaan schuiven, net zo lang totdat de beker met het schilderstape weer de onderste is. Stop dan de tijd
Speeltijd: Recordpoging.

4. Ballen verplaatsen
Benodigdheden: Tafel, rietjes, 10 pingpongballen (+reserve), 20 koffiekopjes en stopwatch (mobiel).
Voorbereiding: Zet 10 koffiekopjes in een rij aan een kant van de tafel en leg op de bodem een pingpongbal. Zet daar de andere 10 kopjes tegenover op 40 centimeter afstand.
Spelverloop: Start de tijd. De speler moet zuigen aan het rietje, zodat de pingpongbal aan het rietje opgetild kan worden en gedropt kan worden in een kopje aan de overkant. Als alle tien de ballen zijn verplaatst stopt de tijd.
Speeltijd: Recordpoging.

 

Als je jullie kerkelijk jeugdwerk op de vrijmarkt presenteert, zorg dan voor een stand waar je de ouders informeert over wat jullie het jaar door doen. En zorg voor een folder/flyer om mee te geven met daarop de informatie om na de meivakantie te komen kijken.
Maak ook vooraf een inschrijflijst per spel met daarop ruimte voor naam, achternaam, 06 nummer, mailadres, ruimte voor een handtekening en twee keuzevakjes:
a) Mogen we contact zoeken om te informeren als het record gehaald is? (Prijsje kan een zak M&M zijn, lekker simpel)
b) Mogen we aan het begin van seizoen 2018-2019 éénmalig informatie over het jeugdwerk versturen?

Veel plezier met Koningsdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt