Menu

Jeugdwerk Steunpunt is nu onderdeel van een nieuw gestart ‘toerustingscentrum’ voor de NGK en GKv. Waar de rest van de wereld om ons heen lijkt te verbrokkelen, zijn wij met de collega’s van de andere Steunpunten en het Praktijkcentrum begonnen met formeel samenwerken. Informeel werken we al langer samen, bijvoorbeeld aan het opzetten van de Jeugdtrends die ook in deze nieuwsbrief staan.

Wat gaat er veranderen voor de gemeenten? Voorlopig niet veel. We blijven actief in het begeleiden van jeugdwerkers in de kerken en we verzorgen (online) toerustingsmomenten.

Aansluiten

Eén van onze speerpunten daarin is het helpen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, tieners en jongeren. Met dat in gedachten hebben we de honderden malen gedownloade brochure ‘Gemeente in Ontwikkeling’ weer eens tegen het licht gehouden en opnieuw vorm laten geven.
Daar komt in februari een tweede brochure bij. ‘Vieren in Verscheidenheid’ gaat in op de beleving van zes karkatertypen en hoe we als christelijke gemeenten kunnen aansluiten bij die karakters om Jezus’ onderwijs en de betekenis voor ons leven op een aansluitende manier onder woorden te brengen. In de volgende nieuwsbrief besteden we hier graag meer aandacht aan.

 

Geloofsopvoeding

Voor geloofsopvoeding thuis is afgelopen jaar met de collega’s van het CGJO en Praktijkcentrum een videoserie gemaakt voor ouders met tieners. De serie heet ‘Jouw huis, Gods thuis’ en bestaat, naast video’s, uit verwerkingsmateriaal. Bij dat materiaal kunnen we online gespreksavonden verzorgen die ingaan op vragen die leven bij ouders. Een serie video’s voor kinderen in groep 3 tot en met 8 is in ontwikkeling.

 

Ervaring

We staan te popelen om weer naar de kerken te kunnen! Ons voornemen is om, vanaf het moment dat het weer kan, in 24 maanden alle aangesloten kerken op een zondag te gaan bezoeken. Voor het zover is, zullen we laten wanneer we jouw kerk komen bezoeken. Deels doen we dat om kennis te maken, onbekend maakt immers onbemind, maar vooral om ervaringen uit het land op te halen. Vanuit die ervaringen in de plaatselijke kerken plus onze eigen ervaringen als jeugdwerkers, hopen we zo onze dienstverlening nog passender aan te laten sluiten.

Advies

Wat écht niet verandert, is dat we bereikbaar zijn voor even sparren over onderwerpen die het jeugdwerk aangaan: (online) clubwerk, catechese, jeugd- en generatievieringen, kerk-zijn-op-de-rand, kindernevendiensten enz..

Op een hoopvol 2021!

Petra Kiks            petra.kiks@jeugdwerksteunpunt.nl
Paul Smit             paul.smit@jeugdwerksteunpunt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt