Menu

Jeugdtrends 2020

De Jeugdtrends 2020 presenteren de behoefte en wil van jongen mensen om bij te dragen aan waar ze van overtuigt zijn en hoe en waar de geloofsgemeenschap die ruimte kan geven.


Begin december lag hij weer op je keukentafel: het supermarktmagazine met de prachtigste kerstgerechten. Op Eerste Kerstdag sta je in de keuken om één van die verrukkelijke creaties te maken: ‘Voeg een theelepel venkelzaad toe.’ Maar venkelzaad heb je niet.

Dat is de praktijk van het jeugdwerk. Wij beschrijven aan de keukentafel de jeugdtrends en hoe je die in je eigen omgeving toe kunt passen. Maar de werkelijkheid is op elke plek weer anders en iedereen past zich aan naar wat er voor handen is.

Leefwereld in ontwikkeling

Met de Jeugdtrends 2020 worden voor het zevende jaar op rij de ontwikkelingen, met de trends  die daarin opvallen, geschetst van een leefwereld in ontwikkeling van (christelijke) jongeren. De Jeugdtrends, gestart in 2014 door het Jeugdwerk Steunpunt, komen sinds 2017 tot stand in samenwerking door verschillende kerkelijk jeugdwerk organisaties en jeugdwerkers in gemeenten.

Dit jaar werkten CGJO, HGJB, JOP – Jong Protestant, Missie Nederland, NGK Jeugdwerk Steunpunt, Praktijkcentrum GKv, World Servants en de jeugdwerkerks van de NGK Heemstede, NGK Maassluis en SG Alexanderpolder mee aan de Jeugdtrends.

Lees ook de eerder uitgebrachte jaargangen:

 

Jeugdtrends 2019 

Jeugdtrends 2018

Jeugdtrends 2017

Jeugdtrends 2016

Jeugdtrends 2015

Jeugdtrends 2014

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt