Menu

Aansluiten op niveau

Wie kent niet het stereotype voorbeeld van het groep 8 meisje, dat het gedrag en uiterlijk van een jonge vrouw heeft. Of de 2e klas middelbare school jongen die nog kinderlijk naïef is.

Een ander voorbeeld is de verschillen tussen een 3e klas vmbo'er die bezig is met de voorbereiding op een beroepskeuze en de 3e klas vwo'er die vooral een hoge huiswerkdruk ervaart. Ook is de manier van leren van kinderen verschillend. De één leert door herhalen van een voorbeeld, de ander door zelf te onderzoeken hoe iets zit, weer een ander door het inzetten van vergelijkbare kennis en nog een door iets uit te proberen.

Geen twee kinderen groeien hetzelfde op, ook al komen ze uit hetzelfde gezin. De één is eerder ergens aan toe dan de ander. In het jeugdwerk sluiten we daarom liever aan bij de levensfase dan bij de leeftijd.

Verschillen die in het jeugdwerk in de kerk een plek verdienen zijn: levensfase, opleidingsniveau en leerstijl. In de training geven we op hoofdlijnen een overzicht van de verschillen in benadering en helpen we je om jouw groep zo goed mogelijk te benaderen en begeleiden.

Voor deze praktische workshop, neem contact met ons op.

IN HET KORT

ONDERWERP

Aansluiten op niveau

DUUR

2 uur

LOCATIE

Naar jouw keuze

Kosten

€ 340,00 all-in

NGK korting

Eén toerustingsmoment per kalenderjaar gratis, of 25% korting bij afname van twee of meer toerustingsmomenten.

Andere trainees zeggen

‘In jouw verhaal over de levensfasen herkende ik veel, maar dat komt vast vanzelf als je kinderen in de verschillende fasen hebt zitten.’

Gerwin van Dijk, NGK Heerenveen (2017)

‘Door het uitvoeren van de door het Jeugdwerk Steunpunt aangedragen stappen, hebben we nu helder beleid waar we heel praktisch mee aan de slag konden en nog steeds kunnen.’

Michiel Venderbos, NGK Langerak (2015)

In de kerk praten over seks heeft zo zijn eigen uitdagingen. 

Het Jeugdwerk Steunpunt gaf me wat tips en verwees me naar het materiaal van Arjet Borger. Zij geeft heel goede handreikingen voor gesprekken in 'Een avond over seks'.

Jelle Knol, NGK Krommenie (2017)

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt