Menu

Basistraining

Wil je een vliegende start maken aan het begin van het nieuwe seizoen? Zorgen dat alle leiders, ervaren en nieuwe vrijwilligers, eensgezind en met dezelfde insteek beginnen aan hun taak? Dan is de basistraining er om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Deze training biedt basisinformatie over de leefwereld en ontwikkeling van jongeren voor beginnende jeugdleiders en is daarnaast gericht op het elkaar motiveren en opbouwen voor de jeugdleiders onderling. Het van elkaar leren draagt bij aan het maken van een goede gezamenlijke start.

In de training gebruiken we onze slogan: ‘Jeugdwerk Steunpunt: je partner als je het Evangelie met jongeren wilt delen’ als springplank.

  1. Wij zijn je partner: wij willen jullie graag ontmoeten en jullie leren kennen, zodat we contact kunnen houden en jullie kunnen blijven ondersteunen in jullie jeugdwerk.
  2. Het evangelie: in de training zoeken we de ontmoeting met God. Want God zoekt de ontmoeting met ons en met jongeren. Dit is wat ons drijft.
  3. Jongeren: we geven basiskennis over de leefwereld en ontwikkeling van kinderen en jonge mensen.
  4. Wil: we delen onze motivatie om elkaar te inspireren.
  5. Delen: we hebben het over communicatie. Hier komen gesprekstechnieken naar voren en het opbouwen van een band.

Plan een datum, je krijgt genoeg mee om opgeladen aan de slag te gaan!

IN HET KORT

ONDERWERP

Basistraining

DUUR

2 uur

LOCATIE

Naar jouw keuze

Kosten

€ 340,00 all-in

NGK korting

Eén toerustingsmoment per kalenderjaar gratis, of 25% korting bij afname van twee of meer toerustingsmomenten.

Andere trainees zeggen

‘In jouw verhaal over de levensfasen herkende ik veel, maar dat komt vast vanzelf als je kinderen in de verschillende fasen hebt zitten.’

Gerwin van Dijk, NGK Heerenveen (2017)

‘Door het uitvoeren van de door het Jeugdwerk Steunpunt aangedragen stappen, hebben we nu helder beleid waar we heel praktisch mee aan de slag konden en nog steeds kunnen.’

Michiel Venderbos, NGK Langerak (2015)

In de kerk praten over seks heeft zo zijn eigen uitdagingen. 

Het Jeugdwerk Steunpunt gaf me wat tips en verwees me naar het materiaal van Arjet Borger. Zij geeft heel goede handreikingen voor gesprekken in 'Een avond over seks'.

Jelle Knol, NGK Krommenie (2017)

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt