Menu

Opzetten mentoraat & pastoraat

Hoe help je kinderen en jongeren die moeite of tegenslag te verwerken krijgen? En hoe weet je waar dat kind behoefte aan heeft?

Pastoraat en mentoraat is belangrijk voor alle leden van de gemeente. Jongeren en kinderen krijgen, net als volwassenen, ook te maken met ziekte, rouw en verdriet. Hoe kun je de doopbelofte handen en voeten geven als een jongere extra behoefte heeft aan ondersteuning?

In de begeleiding bij het opzetten van mentoraat en pastoraat, adviseren we hoe de contacten die er zijn zo ingezet kunnen worden dat iedereen ‘gezien’ wordt . Dat geldt voor degenen die wekelijks of heel regelmatig aanwezig zijn, maar ook voor wie niet of nauwelijks nog betrokken is bij het jeugdwerk. Bij deze laatste groep is het contact niet altijd met de jongeren persoonlijk, maar kan het via bijvoorbeeld de ouders of vrienden bestaan.

Naast de begeleiding om beleid te maken, bieden we verschillende trainingen die helpen bij de uitvoering van pastoraat.

Benieuwd hoe we dit bij jou in de gemeente kunnen toepassen? Neem gerust contact met ons op.

IN HET KORT

ONDERWERP

Pastoraat

DUUR

In overleg

LOCATIE

Op locatie

Kosten

Vanaf € 340,00

NGK Korting

Elk kalenderjaar een toerustingsmoment gratis, of 25% korting bij twee of meer toerustingsmomenten.

Andere trainees zeggen

‘In jouw verhaal over de levensfasen herkende ik veel, maar dat komt vast vanzelf als je kinderen in de verschillende fasen hebt zitten.’

Gerwin van Dijk, NGK Heerenveen (2017)

‘Door het uitvoeren van de door het Jeugdwerk Steunpunt aangedragen stappen, hebben we nu helder beleid waar we heel praktisch mee aan de slag konden en nog steeds kunnen.’

Michiel Venderbos, NGK Langerak (2015)

In de kerk praten over seks heeft zo zijn eigen uitdagingen. 

Het Jeugdwerk Steunpunt gaf me wat tips en verwees me naar het materiaal van Arjet Borger. Zij geeft heel goede handreikingen voor gesprekken in 'Een avond over seks'.

Jelle Knol, NGK Krommenie (2017)

Teamleden van Jeugdwerk Steunpunt